Door Haico Offermans op 22 april 2018

Statiegeld op blikjes en plastic flesjes

Wist je dat statiegeld op drankblikjes en kleine plastic flesjes aantoonbaar minder zwerfafval oplevert? En daardoor ook flink minder kosten voor de verwerking/verbranding daarvan? Wist je dat het opruimen van zwerfafval in Nederland jaarlijks 250 miljoen euro kost? Dat de totale berg zwerfafval 50 miljoen kilo groot is? En dat blikjes zo’n 8% van die totale berg uitmaken?

Blikjes

Meer dan drie op de vier Nederlanders en Belgen stoort zich mateloos aan vervuilde straten en blikjes en flesjes in de natuur. Het ziet er vies uit én het veroorzaakt dierenleed. Koeien en andere landdieren worden ziek of sterven als stukjes blik en plastic in hun voedsel terecht komen.

Hoe kunnen we een verschil maken? Door statiegeld!

Wij zijn dan ook blij dat de Brunssumse gemeenteraad eind januari unaniem heeft besloten, voor aansluiting bij de Statiegeldalliantie. Inmiddels maakt de gemeente Brunssum, samen met meer dan 500 organisaties, deel uit van de groeiende groep voorstanders van statiegeld op blik en flesjes.

Wij hopen dat de Tweede Kamer zo snel mogelijk zal besluiten om alsnog statiegeld in te voeren op blikjes en flesjes. Uiteindelijk willen we toch allemaal dat onze omgeving schoon is en het milieu niet vervuild wordt met onze rommel.

Klik HIER voor meer informatie over de Statiegeldalliantie.

Haico Offermans

Haico Offermans

Haico Offermans heeft altijd een luisterend oor voor iedereen, omdat elk verhaal iets bijzonders vertelt. De afgelopen periode ( 2015-2017) heeft Haico als wethouder bewezen hoe hij Brunssum een beetje mooier heeft gemaakt. Hij wil daar graag samen mee verder gaan. Zijn doel voor Brunssum: Haico wil de verduurzaming van onze gemeente voortzetten. Bijvoorbeeld in

Meer over Haico Offermans