Blog Merle: Dag 3 Besef…

Door Merle van Leusden-Brüning op 16 oktober 2019

Besef…

 

Gisteravond ben ik gezwicht. Gezwicht voor luxe – ik heb de auto gebruikt. En ik zal jullie vertellen waarom.

Op dinsdagavond was de restantenbeurs van de Kinderkledingbeurs in Brunssum. Na twee zondagen beurs kun je op de dinsdagavond erna rustig shoppen, mét kinderwagen en zónder entree: win-win! De beurs startte om 19.00 en ik checkte Buienradar op mijn telefoon.
Nee… Donkergrijze vlekken op het tijdstip dat ik naar de beurs toe zou lopen en dito op de weg terug. Fien snottert al de hele week en ik wilde geen wandeling van een kwartier door de regen maken met haar. Want voor een fatsoenlijke regenhoes over de maxi-cosi – zo’n ervaren moeder ben ik helaas nog niet. Zucht… Wat moest ik nu doen?
Ik was er echter al gauw uit. Ik ga echt de auto pakken, want ik ga niet de gezondheid van mijn dochter op het spel zetten. En daar was dus wel even een realitycheck van heb-ik-jou-daar.

Het besef dat je dus als bijstandsmoeder dit soort afwegingen moet maken. Goedkoop kleren voor mijn kind halen (die hartstikke nodig zijn) en daardoor met een verkouden kind door de regen? Of binnenblijven en daardoor geen goedkope kleren kunnen kopen voor de winter? Dit zijn allemaal best zware en moeilijke afwegingen als je geen auto tot je beschikking hebt.

Enfin. Ik heb voor €18,50 geshopt: drie broeken, drie truien, één vest en één winterjas. Fien is klaar voor de winter!

 

Merle van Leusden-Brüning

Merle van Leusden-Brüning

Merle is jong, wereldwijs en vastberaden, maar ook bruisend en levendig. Ze heeft de afgelopen jaren een bak ervaring opgedaan in de Provincie. Ze is ambitieus en zal er alles aan doen om het positieve verschil te maken in Brunssum. Haar doel voor Brunssum: Merle wil graag dat er meer twintigers en dertigers in Brunssum

Meer over Merle van Leusden-Brüning

Neem contact op

Laat uw informatie achter