Door Merle van Leusden-Brüning op 14 oktober 2019

Blog Merle: Dag 1 Boodschappen doen

Op zondagavond zit ik met de gezinsagenda bij de hand en de calculator. Plannen, plannen, plannen, rekenen, rekenen… Vooruitdenken, op één dag boodschappen doen en in het achterhoofd houden dat ik de auto moet laten staan deze week. Want ik wil niet zonder geld komen te zitten op donderdagmiddag vanwege een volle tank benzine. Én misschien dat er iets leuks in zit dit weekend?

Met een baby van 6 maanden die nog flesvoeding krijgt en daarnaast op een stukje brood sabbelt, twee pubers met een maag als een bodemloze put en een bourgondische echtgenoot, wordt deze week voor ons écht een uitdaging. Babyvoeding, luiers, wasmiddel en shampoo heb ik gelukkig voldoende op voorraad, dus die gaan deze week niet in mijn budget hakken. Valsspelen? Misschien een beetje. Ik heb van huis uit geleerd om op aanbiedingen te letten en dan meteen goed in te slaan. Met luiers is dat een heel goede tip, want dat is ook iets waar je écht niet zonder mee wilt zitten (been there, done that…).

Ikzelf ben in de bevoorrechte positie dat ik geen armoede heb meegemaakt in mijn leven. Als dochter van een hardwerkende buschauffeur en dito verpleegkundige, stond er bij ons altijd eten op tafel en konden mijn zus en ik mee op ieder schoolreisje. Ook zaten wij allebei op muziekles bij het SMK. We waren geen gezin van de wilde uitspattingen, maar hadden gewoon een goed en eerlijk leven. Jan Modaal, zeg maar.

Ik bekijk de agenda deze week en schiet meteen in de stress: vrijdagavond theatervoorstelling in Nijmegen. Dat kaartje heb ik cadeau gekregen van een vriendin, maar de rit ernaartoe en daar iets eten…? Ook hadden wij het plan om zaterdagavond naar Keulen te rijden en daar twee nachtjes met z’n drietjes te slapen. Dat gaat no way in mijn budget passen. Verder opvallende dingen zijn dat mijn stiefzonen deze week slechts twee dagen bij ons zijn in plaats van vijf, en dat ik een aantal keer naar Heerlen moet voor werk. Help.

Normaliter bestellen wij al onze boodschappen via AH.nl en worden die op maandagavond bezorgd. Plannen en vooruitdenken – dat doen we altijd al in dit gezin. Moet ook wel, met een basketbal-scouting-raadsvergadering-muziekles-werken-ritme van een gezin van vijf. Maar dat boodschappen bestellen – dat hebben we geschrapt deze week. Bezorgkosten van 5 euro zijn in deze week te veel.

Ook duik ik onze voorraadkasten in. Kruiden, olijfolie en THANK GOD – we hebben nog voldoende wc-papier.

Met de laptop open en calculator ernaast, scroll ik langs alle aanbiedingen van die week bij alle supermarkten. Meteen herstel ik mezelf: Lopend, mét kinderwagen drie verschillende supermarkten af, Van Leusden? Ik zucht en steun en kreun. Ik neem me voor om tóch naar de Albert Heijn te gaan, en daar op de kleintjes te letten… So let’s go!

 

 

 

 

 

Merle van Leusden-Brüning

Merle van Leusden-Brüning

Merle is jong, wereldwijs en vastberaden, maar ook bruisend en levendig. Ze heeft de afgelopen jaren een bak ervaring opgedaan in de Provincie. Ze is ambitieus en zal er alles aan doen om het positieve verschil te maken in Brunssum. Haar doel voor Brunssum: Merle wil graag dat er meer twintigers en dertigers in Brunssum

Meer over Merle van Leusden-Brüning