Blog Merle: Dag 2 Tijd

Door Merle van Leusden-Brüning op 15 oktober 2019

Tijd…

Wat ik tot nu toe het lastigst vind? Alles kost zoveel tijd… Geld maakt het leven écht makkelijker. Ik zal een paar voorbeelden noemen.
Waar ik normaal voor een ritje Heerlen misschien maximaal 20 minuten kwijt ben (inclusief auto parkeren), deed ik er nu bijna 1,5(!) uur over. Ik liep naar mijn zus toe (30 minuten), om daar vervolgens haar elektrische fiets te lenen en naar Heerlen te fietsen (20 minuten). En dan moet je ook nog terug…

Gisteravond sprak ik met een vriendin af bij een lezing van een historicus over vrouwen in de politiek. Ik kon de auto van mijn vader lenen om naar Maastricht te rijden, die zo lief was zijn auto met een volle tank af te leveren. Vijftien minuten zoeken naar een gratis parkeerplek, en dat lukte! Als een kind zo blij, liep ik naar de Jan van Eyck academie. Om er vervolgens achter te komen dat ik €5 euro moest betalen om bij de lezing binnen te komen… Shit.

Ik krijg ontzettend veel reacties op mijn uitdaging – wat ik heel tof vind! Nog mooier vind ik dat ik al met zoveel mensen het gesprek ben aangegaan over armoede.
Vandaag ga ik langs bij de restantenbeurs van de Kinderkledingbeurs en morgenochtend kan ik met iemand mee naar de Voedselbank. Dat vind ik heel spannend.

Oh, en een recepttip!

Budget-pasta-prei (2 personen)

Wat heb je nodig:
2 preien (€1,00)
250 gram hamblokjes (€1,57)
200 gram macaroni (€0,49 voor 500 gram)
200 gram crème fraîche (€0,69)
Totaal: €3,75

Hoe maak je het?

Hamblokjes beetje aanbakken (olie niet per se nodig).
Snijd de prei in ringen en was deze. Voeg bij de hamblokjes en bak 5 minuten.
Kook ondertussen 200 gram macaroni.
Voeg de crème fraîche bij je prei-en-ham-mengsel en laat nog even pruttelen.
Gooi er een snuf zout en flink wat peper overheen (vinden wij in ieder geval lekker).
Giet de macaroni af en schep door het prei-en-ham-mengsel.
Smakelijk eten!

PS: Wij hadden nog een beetje over – dus dat is mijn lunch voor vandaag.

Merle van Leusden-Brüning

Merle van Leusden-Brüning

Merle is jong, wereldwijs en vastberaden, maar ook bruisend en levendig. Ze heeft de afgelopen jaren een bak ervaring opgedaan in de Provincie. Ze is ambitieus en zal er alles aan doen om het positieve verschil te maken in Brunssum. Haar doel voor Brunssum: Merle wil graag dat er meer twintigers en dertigers in Brunssum

Meer over Merle van Leusden-Brüning