Zomers Zelfportret: Anneke

Door Anneke Smeets op 11 augustus 2020

?Zomerse Zelfportretten?

Zo halverwege de zomer, laten we de dagelijkse politiek even aan ons voorbijgaan en mijmeren we over hoe het kan zijn. Want die stip aan de horizon is zo lekker warm en straalt zo lekker. ?
Tijd om onze fractie nog beter te leren kennen en te ontdekken wat hun guilty pleasures zijn…

Vertel eens, Anneke?
Hoe gaat het met je?
– Best goed, door Covid-19 soms wel wat stilletjes. Alles is afgezegd, dus wij zitten heel veel thuis. Om toch wat beweging te hebben fietsen en wandelen wij veel. Gelukkig hebben wij geen buitenlandse vakanties geboekt. Fijn in eigen land op vakantie samen met de kinderen en kleinkinderen, heerlijk genieten.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
– Eigenlijk niet zo veel. Misschien wat minder kilo’s, maar ja dat komt door de leeftijd zullen we maar zeggen. Soms kom ik wat moeilijk uit mijn woorden als ik dat zou kunnen veranderen zou mij dat wel prettig lijken.

Is er een boek of film die een gigantische impact op je gemaakt heeft?
– Films kijk ik niet, heb wel veel documentaires gezien, met name het laatste jaar over de tweede wereldoorlog. Die maken wel veel indruk op mij. Brengt mij iedere keer weer tot de verzuchting dat dit toch nooit meer moet gebeuren. Maar ja, dan kijk ik naar Syrië en dan denk ik: het gebeurt gewoon weer.

Heb je ‘guilty pleasures’? Welke?
– Er wordt gezegd dat iedereen een guilty pleasure heeft, ik heb lang moeten nadenken over mijn guilty pleasure en toen dacht ik: Muts, je kunt niet zingen, maar als de radio aan staat en er komt een nummer voorbij dat ik leuk vind, zing ik keihard mee terwijl ik weet dat ik eigenlijk al snel vals zing.

Als je alleen maar 1 gerecht kon hebben voor de rest van je leven, welke zou dat zijn?
– Dat vind ik moeilijk. Ben daarin toch nog wat ouderwets, zal ook de leeftijd wel zijn. Ik hou het liefst van aardappelen, groente en vlees.

Doe je gekke dansjes als niemand kijkt?
– Soms dans ik met mijn kleinkinderen en dan proberen wij allerlei gekke pasjes en dan maar lachen.

#pakdiezonenstraal #singingintherain #levenismooialsdezonschijnt #niksenmag #ikbenmaarwaterzegtderegendruppel #maarjeschittertzegtdezon #endatisonzeanneke

Anneke Smeets

Anneke Smeets

Anneke Smeets is gedreven om iedereen in Brunssum erbij te laten horen. Ze wil graag dat een ieder het beter krijgt op sociaal en maatschappelijk gebied. Haar doel voor Brunssum: Anneke zet zich in om het voor iedereen mogelijk te maken om een actieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Ook wil ze werken aan

Meer over Anneke Smeets