18 januari 2017

#ROODTRIP

PvdA Limburg gaat zelf nieuwe OV concessie testen

Op zaterdag 21 januari gaat PvdA Limburg de nieuwe OV concessie testen. Aleida Berghorst, Statenlid PvdA in het Limburgs parlement en woordvoerder mobiliteit gaat met de bus kriskras door Limburg. Onderweg stapt zij regelmatig uit om polshoogte te nemen bij haltes die eerder per mail of via facebook zijn genomineerd.

Als er nergens een aansluiting gemist wordt, dan duurt de reis ongeveer 15 uur en de route doorkruist 55 Limburgse dorpen en steden.

Doel

Met de actie wil PvdA Limburg ervaren hoe de nieuwe OV concessie in diverse delen van Limburg bevalt. Daarbij is aandacht voor klachten, maar er is ook aandacht voor de positieve veranderingen van deze OV concessie, denk bijvoorbeeld aan de elektrische bussen.

“We mogen best trots zijn op de nieuwe OV concessie, maar we moeten ook oog hebben voor verbeterpunten. Limburg verdient het best mogelijk OV! Door zelf door Limburg te reizen kan ik de bij de PvdA binnengekomen pijnpunten zelf ervaren en beoordelen.”

Bereikbaarheid Brunssum

Om 8.54 uur stapt Aleida uit bij de halte Wilhelminastraat waar zij met koffie & thee wordt ontvangen door PvdA in Brunssum. Er zal aandacht zijn voor zowel de bereikbaarheid van Brunssum Oost als de busverbinding naar Maastricht. Die busverbinding naar Maastricht wordt vervolgens ook direct getest.

Om 9.34 uur wordt de reis vervolgd naar station Valkenburg waar een zeer korte overstaptijd van 1 minuut hopelijk voldoende blijkt om lijn 4 naar Pottenberg in Maastricht te pakken.