Team minder grijs, meer groen

Door Haico Offermans op 20 december 2021

“Herinner je je deze nog-nog-nog-nog?’ 

We schreven een initiatief raadsvoorstel om Brunssum te laten aansluiten bij Operatie Steenbreek… 

Deze stichting helpt gemeenten om verstening te verminderen, hittestress weg te nemen en biodiversiteit te vergroten. 

We creëerden draagvlak tijdens Koningsdag 2019 (wat vliegt de tijd hè 😁) door een bloemenstand in te richten met een écht grastapijtje op de promenade. 

De raad vond het een uitstekend idee, maar stemde tegen. 

We maakten er een motie van -> afgewezen…

Ondertussen kwamen vanuit het CBS nieuwe cijfers, waaruit bleek dat 40% van de Brunssumse tuinen versteend zijn. Opnieuw vroegen we hier aandacht voor… geen reactie. 

Provincie Limburg sloot zich aan, net zoals Beekdaelen, Heerlen en Landgraaf. 

Afgelopen zomer bleek maar weer eens dat deze versteende tuinen voor wateroverlast zorgden en dan niet eens direct voor de gemeente Brunssum, maar burgers ondervinden er zelf hinder van. 

We besloten nogmaals de motie in te dienen tijdens de begrotingsvergadering afgelopen november en je raadt het vast al… Niet aangenomen! 

Maar onze standvastige fractievoorzitter Haico Offermans legt zich er niet bij neer, zoals je afgelopen zaterdag in de krant kon lezen. Help je mee? 

 

#hartvoorbrunssum #pvda #operatiesteenbreek #teammindergrijsmeergroen 

Haico Offermans

Haico Offermans

Haico Offermans heeft altijd een luisterend oor voor iedereen, omdat elk verhaal iets bijzonders vertelt. De afgelopen periode ( 2015-2017) heeft Haico als wethouder bewezen hoe hij Brunssum een beetje mooier heeft gemaakt. Hij wil daar graag samen mee verder gaan. Zijn doel voor Brunssum: Haico wil de verduurzaming van onze gemeente voortzetten. Bijvoorbeeld in

Meer over Haico Offermans