Kandidaat nr 8: Romana Sabah-Carta

16 januari 2022

Met trots stellen we onze eerste 9 kandidaten voor en we durven wel te zeggen dat het de meest diverse lijst is van Brunssum. Niet alleen in leeftijd of geslacht. Maar ook in achtergrond en ervaring. Met oude ervaren gezichten en nieuwe snuitjes. Allen met het hart voor gemeente Brunssum op de juiste plek.

We stellen ze aan je voor aan de hand van 6 vragen die we ze voorgelegd hebben.

1. Wie ben je? Hoe oud ben je en in welke wijk in Brunssum woon je?
-Ik ben Romana Sabah-Carta, 32 jaar en geboren en getogen in Brunssum. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Brunssum centrum.

2. Wat is het mooiste plekje van Brunssum?
-Het mooiste plekje van Brunssum vind ik het oude gemeentehuis met de fontein ervoor. Wanneer ik hier langs kom, krijg ik altijd een warm ‘ik ben thuis’ gevoel.

3. Wat is je persoonlijke motivatie om je in te zetten voor de lokale politiek?
-Mijn motivatie voor de lokale politiek is dat ik mij op deze manier graag in wil zetten voor de inwoners voor mijn eigen gemeente. Ik ben werkzaam voor een andere gemeente en werk hier in het Sociaal Domein met nieuwkomers/statushouders. In die gemeente merk ik dat ik echt een bijdrage kan leveren en mensen verder kan helpen. Graag wil ik ook een bijdrage leveren voor mijn eigen gemeente en haar inwoners.

4. Waar wil jij het verschil maken?
-Ik zou graag willen dat alle Brunssumers, en dan vooral de allerjongste, net zo’n warm ‘ik ben thuis’ gevoel krijgen als ze aan Brunssum denken als ikzelf. Ik zou graag willen verbinden en de verbondenheid willen vergroten bij alle inwoners. Daarmee hoop ik ook dat jongeren zich zo verbonden voelen met Brunssum dat ze na hun studie ook hun leven op gaan bouwen in Brunssum. Vanuit verbondenheid vloeit ook commitment en hoe mooi zou het zijn als we allemaal samen zorgen dat Brunssum blijft bruisen.

5. Als je 1 Nederlandse wet zou mogen aanpassen welke zou dat zijn?
-Als ik 1 Nederlandse wet zou mogen veranderen, is dat de Coronawet. Voor mij gaat deze wet in tegen alles waar we als sociaaldemocraten voor staan, namelijk vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. Ook zorgt deze wet nauwelijks voor verbinding (ondanks de slogan “alleen samen krijgen we corona onder controle”), maar voor een nog grotere kloof tussen mensen. Deze kloof vind ik onacceptabel. Een overheid die er niet is voor iedereen, is geen overheid.

6. Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen?
-Hoe ik een autobiografie van mijn leven zou noemen, vind ik een moeilijke vraag. Ik heb hopelijk nog een hele weg te gaan. voor nu zou ik kiezen voor mijn lievelingsquote van pippi: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Graag wil ik nog afsluiten met een positieve boodschap. Een simpele glimlach kan iemands dag beter maken en kost helemaal niets. Een glimlach werkt aanstekelijk en verbindend.