Kandidaat nr 3: Vera Braam

21 januari 2022

Met trots stellen we onze eerste 9 kandidaten voor en we durven wel te zeggen dat het de meest diverse lijst is van Brunssum. Niet alleen in leeftijd of geslacht. Maar ook in achtergrond en ervaring. Met oude ervaren gezichten en nieuwe snuitjes. Allen met het hart voor gemeente Brunssum op de juiste plek.

We stellen ze aan je voor aan de hand van 6 vragen die we ze voorgelegd hebben.

1.Wie ben je? Hoe oud ben je en in welke wijk in Brunssum woon je?
-Vera Braam, 46 jaar geleden geboren in Heerlen en sinds 2012 woonachtig in het centrum van Brunssum.

2.Wat is het mooiste plekje van Brunssum?
-Zonder enige twijfel het Vijverpark, in alle seizoenen mooi.

3.Wat is je persoonlijke motivatie om je in te zetten voor de lokale politiek?
-In 2018 sloot ik me vrij impulsief aan bij PvdA Brunssum, omdat ik me ergerde aan het gebrek aan visie en ambitie in deze mooie gemeente. De afgelopen 4 jaar werd me duidelijk dat als je echt iets wilt veranderen, je toch zelf aan de slag moet en dat het een kwestie van lange adem is. Wel, lieve mensen, ik ben tot op het bot gemotiveerd om dat de komende vier jaar te gaan doen.

4.Waar wil jij het verschil maken?
-Ik wil het verschil maken door wat te doen aan de kansenongelijkheid. In deze regio is en blijft het lastig om van een dubbeltje een kwartje te worden. Daar heb je de juiste mensen in je leven voor nodig, zoals die juffrouw die het in je ziet zitten, je trainer die een speciaal talent in je ziet. Maar ook die leidster tijdens het kindervakantiewerk. En ik wil onvoorwaardelijk ervoor zorgen dat deze mensen zoveel mogelijk gefaciliteerd worden om dat voor jou te doen. 

5. Als je 1 Nederlandse wet zou mogen aanpassen welke zou dat zijn?
-De WTS ( wet tegemoetkoming schade bij rampen); omdat ik in mijn dagelijks werk afgelopen jaar heb mogen ervaren dat het een gedrocht is. Teveel bureaucratie, te lange wachttijd, waardoor er onnodig meer schade ontstaat. 

 6.Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen?
-Pink Chaos & Confetti, omdat het de 3 leukste woorden zijn om mijn leven te omschrijven. 

Joe! Vera