Kandidaat nr 2: Haico Offermans

22 januari 2022

Met trots stellen we onze eerste 9 kandidaten voor en we durven wel te zeggen dat het de meest diverse lijst is van Brunssum. Niet alleen in leeftijd of geslacht. Maar ook in achtergrond en ervaring. Met oude ervaren gezichten en nieuwe snuitjes. Allen met het hart voor gemeente Brunssum op de juiste plek.

We stellen ze aan je voor aan de hand van 6 vragen die we ze voorgelegd hebben.

1. Wie ben je? Hoe oud ben je en in welke wijk in Brunssum woon je?
– Mijn naam is Haico Offermans en ik ben 43 jaar. Ik woon op Emma I in de wijk Brunssum-West.

2.Wat is het mooiste plekje van Brunssum?
– Blijft lastig kiezen. Het Brunssumse Vijverpark is uniek in zijn soort. Want welke gemeente kan nou zeggen dat er zo’n grote vijver met zo’n groot park midden in het Centrum van de stad ligt? Maar datzelfde geldt voor de Brunssummerheide. Wie heeft er nou zo’n mooie ‘voortuin’ als wij in Brunssum?

3.Wat is je persoonlijke motivatie om je in te zetten voor de lokale politiek?
-Heel hoog over betekent dat voor mij dat ik de wereld iedere dag een stukje mooier wil achterlaten dan de dag ervoor. En aangezien dat niet vanzelf gaat en de politiek daarvoor een belangrijk instrument kan zijn, ben ik lid geworden van politieke partij.

4.Waar wil jij het verschil maken?
-Met name op het gebied van milieu, duurzaamheid en energie wil ik me de komende jaren blijven inzetten. Daar valt nog een wereld te winnen.

5. Als je 1 Nederlandse wet zou mogen aanpassen welke zou dat zijn?
-Van mij mag de Wet Verhuurderheffing aangepast worden. Sterker nog! Schrap die Verhuurderheffing helemaal. Dit wetsvoorstel introduceerde een nieuwe heffing van verhuurders over de waarde van hun voor verhuur bestemde huurwoningen in de gereguleerde sector. In het kort: Een belasting op sociale huurwoningen dus. In totaal is er nu al ruim 12 miljard euro aan deze heffing betaald. Geld dat ook in het verduurzamen en levensloopbestendig maken van sociale huurwoningen gestoken had kunnen worden.

6.Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen?
-Stille wateren, diepe gronden