Rozencompliment voor Foto’s Brunssum

1 juli 2018

Brunssum barst van de enthousiaste vrijwilligers. Mensen die, zonder daar iets voor terug te vragen, de handen uit de mouwen steken. Eén van die initiatieven is Foto’s Brunssum.

Op zaterdag 30 juni 2018 werd alweer het zesde Rozencompliment van de Partij van de Arbeid Brunssum uitgereikt. Op het terras van brasserie De Uitvlucht lukte het voor deze speciale gelegenheid om alle fotografen een keer samen op één plek te krijgen. PvdA-fractievoorzitter Haico Offermans kon daardoor de rode rozen en een bijpassend bedankkaartje aan het complete team van Foto’s Brunssum overhandigen.

Foto’s Brunssum

Het team is sinds 2013 actief. Daarmee is 2018 voor hen het eerste echte jubileumjaar. Men startte destijds met een clubje enthousiastelingen en een missie:

Het vastleggen van gebeurtenissen en het cultureel erfgoed in Brunssum.

Alles om Brunssum op een positieve manier op de kaart te zetten. Een missie waar ze met vlag en wimpel voor geslaagd zijn.
Inmiddels heeft Foto’s Brunssum bijna 12.000 volgers op Facebook; een aantal waar ze 5 jaar geleden waarschijnlijk niet eens over hadden durven dromen.

Het merendeel van die volgers komt gewoon uit Brunssum. Maar ook van de Noordkaap tot in Zuid-Afrika volgt men wat er in Brunssum voor moois te doen is. En dat allemaal doordat er (nagenoeg) geen evenement voorbij gaat zonder dat je tegen één van de fotografen van Foto’s Brunssum aanloopt. Volledig onafhankelijk leggen zij alles vast en doen daarmee aan verslaglegging voor toekomstige generaties.

PvdA Brunssum bewondert deze belangeloze inzet van Foto’s Brunssum en hun team van vrijwilligers. We hopen dat we het team de komende jaren nog op heel veel plaatsen en bij heel veel evenementen tegen zullen komen.

Francoise Peters maakte voor deze gelegenheid de foto’s.

Volg je Foto’s Brunssum al? Voor meer informatie, klik HIER