Vervolg vliegenoverlast

Door Haico Offermans op 12 november 2018

Het is alweer bijna een maand geleden dat onze fractie een brief verstuurde aan Provinciale Staten, de Tweede Kamerfractie van de PvdA en reinigingsdiensten RD4. We stelden u daarvan op de hoogte via een flyer die we in de buurt hebben verspreid.

Daarnaast hebben we een aantal van u mogen zien en spreken tijdens de raadsvergadering van 23 oktober waar de vliegenoverlast opnieuw besproken hebben.

Wat is er sindsdien gebeurd?

Naar aanleiding van de flyer en de nieuwsbrief, hebben wij een hele rits klachten ontvangen, in kaart gebracht en gebundeld. Deze klachten zijn samen met onze brief besproken met één van de leden van onze Provinciale Statenfractie. Daar werken we nu nauw mee samen om de zaak onder de aandacht te houden en om toe te werken naar een definitieve oplossing.

RD4 heeft inmiddels een reactie gestuurd op onze brief en wil met ons in gesprek gaan. En met de Tweede Kamerfractie van de PvdA proberen we op dit moment ook nog een gesprek te plannen.

Na onze brief heeft ook de gemeente Brunssum een brief gestuurd om de buurt te informeren. Deze is in een beperkt aantal straten bezorgd. U kunt de brief tevens vinden op de site van de gemeente Brunssum.

Vliegenoverlast buiten

Wat is de situatie nu?

In de tussentijd ontvingen we vandaag (maandag 12 november) het bericht dat het bedrijf tpD Recycling toch weer begonnen is met de opslag van vuil plastic op de buitenlocatie aan de Kranenpool.
Naar aanleiding daarvan hebben we de foto’s en de melding meteen doorgezet naar de gedeputeerde en het Provinciale Statenlid van de Provincie Limburg. Ook zijn onze burgemeester en de coördinator Handhaving van de gemeente Brunssum geïnformeerd. Ons is beloofd dat toezichthouders direct ter plekke zouden gaan en poolshoogte zouden nemen van de situatie. Onderzocht zou ook worden waarom er weer afval buiten wordt opgeslagen in strijd met de afspraken die het bedrijf met de gemeente Brunssum heeft gemaakt.
We gaan er vanuit dat de buitenopslag weer snel leeg en schoon wordt gemaakt!

Het is nog niet heel veel nieuws, maar wij vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden van deze zaak.

Wilt u reageren of ervaart u ook nog steeds overlast? Wilt u deze zaken aan ons melden op brunssum.pvda@gmail.com of via het contactformulier op onze site https://brunssum.pvda.nl

Met vriendelijke groet,

Fractie PvdA Brunssum

Haico Offermans

Haico Offermans

Haico Offermans heeft altijd een luisterend oor voor iedereen, omdat elk verhaal iets bijzonders vertelt. De afgelopen periode ( 2015-2017) heeft Haico als wethouder bewezen hoe hij Brunssum een beetje mooier heeft gemaakt. Hij wil daar graag samen mee verder gaan. Zijn doel voor Brunssum: Haico wil de verduurzaming van onze gemeente voortzetten. Bijvoorbeeld in

Meer over Haico Offermans

Neem contact op

Laat uw informatie achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.