Blog Merle: Veilig Thuis

Door Merle van Leusden-Brüning op 30 oktober 2018

Veilig Thuis

Gisterenavond ging ik op pad naar Maastricht waar een raadsconferentie Zuid-Limburg over de integrale (landelijke) aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling plaatsvond.
Wat kan en móét er beter gaan? En wat gaat er per 1 januari 2019 veranderen, als de meldcode wordt aangescherpt en uitgebreid?
Erg interessant en leerzaam.

Wat kun jij doen?

Je maakt je als buurvrouw, familielid of misschien professional zorgen om iemand of een thuissituatie.
‘Ja, je kunt de politie wel bellen, maar die doen toch niks!’ Klopt maar half, weet ik sinds gisterenavond. Heb je zorgen, deel die dan met Veilig Thuis via 0800-2000.

Zij kijken dan mét jou naar wat er speelt en wat er nodig is om het op te lossen. Of misschien kennen ze de situatie al, en kunnen ze je vertellen dat er naar gekeken wordt.

Situaties die met huiselijk geweld, seksueel geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling te maken hebben zijn vaak niet zonder hulp van anderen op te lossen. Die buur of oom met goede bedoelingen kan nodig zijn om tot oplossingen te komen. Bovendien kan vragen om hulp moeilijk zijn. Het gevolg is dat onveilige situaties lange tijd ongewild kunnen voortduren.

Je bent geen klikspaan, maar een bezorgde burger die het beste wilt voor de medemens. Doen, dus!

Merle van Leusden-Brüning

Merle van Leusden-Brüning

Merle is jong, wereldwijs en vastberaden, maar ook bruisend en levendig. Ze heeft de afgelopen jaren een bak ervaring opgedaan in de Provincie. Ze is ambitieus en zal er alles aan doen om het positieve verschil te maken in Brunssum. Haar doel voor Brunssum: Merle wil graag dat er meer twintigers en dertigers in Brunssum

Meer over Merle van Leusden-Brüning

Neem contact op

Laat uw informatie achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.