Door Kevin van de Leemput op 13 maart 2016

NLdoet 2016: PvdA Brunssum in actie!

Nadat onze wethouder Haico Offermans op vrijdag al voor NLdoet in actie was gekomen in het Brunssumse Consuminderhuis, was het vandaag de beurt aan een veel grotere groep actievelingen om aan de slag te gaan. Op het programma stond het opschonen van de wijk Zuid (o.a. Langeberg) en het verwijderen van zoveel mogelijk zwerfvuil aldaar. Een klus tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet, waar ons lid Kevin van de Leemput ons voor had aangemeld.

7 Personen sterk, maakte de Partij van de Arbeid Brunssum deel uit van een groep van in totaal zo’n 25 mensen. Die groep werd aan het begin van onze ronde opgedeeld in 2 kleinere groepen, zodat we een groter deel van de wijk Zuid onder handen konden nemen. Een heerlijk zonnetje zorgde ervoor dat het alles behalve onaangenaam wandelen was door deze prachtige Brunssumse wijk. Prachtig…..ware het niet dat er toch het nodige zwerfvuil van de straten te halen viel. Kruiwagens vol zelfs!

Het was een bijzonder geslaagde dag met een mooie groep vrijwilligers, prachtig weer, een opgeschoonde wijk en de hoop dat degenen die hun afval plompverloren en doelbewust op straat achterlaten ooit tot het besef komen dat het een hele kleine moeite is om het in de afvalbak te gooien.

 

Kevin van de Leemput

Kevin van de Leemput

Kevin is trots op zijn gezin, voor wie hij de toekomst van Brunssum rooskleurig wil laten uitzien. Dit wil hij onder andere bereiken door zich in te zetten voor meer werkgelegenheid en een mooi Schutterspark. Zijn doel voor Brunssum: Kevin gaat voor minder leegstand in het centrum, meer sociale en betaalbare huurwoningen en minder overlast

Meer over Kevin van de Leemput