18 juli 2017

De markt op de juiste plaats?

De PvdA Brunssum is erg geïnteresseerd in de mening van de bewoners van Brunssum. Over hele grote vraagstukken. Maar ook over kleinere dingen zoals de locatie van de markt. Op zaterdag 15 juli hebben wij, onder de bezoekers van het centrum, een enquête gehouden over de plek waar de markt nu staat. Zeg maar ‘de Marktplaats’.

Uit deze enquête komt naar voren dat 99% van de ondervraagden de nieuwe plek in het centrum de beste plek vindt. Slechts 1% vindt het Koutenveld een betere plek.

Markt

 

Wat waren de reacties?

Veel gehoorde opmerkingen waren: “Het maakt het centrum gezelliger”, “Je koopt veel sneller iets op de markt”, “Brunssum wordt er levendiger van” enz. Het enige aandachtspunt, dat bezoekers van het centrum aangaven, was dat de markt nog iets groter mag. Met name het aanbod aan versproducten en kleding zou uitgebreider kunnen.

Ook de marktkraamhouders zijn in zijn algemeenheid blij met de nieuwe locatie van de markt. Maar natuurlijk hadden ook zij enkele op- en aanmerkingen. Deze opmerkingen zijn door onze wethouder (Haico Offermans) genoteerd en zullen binnen het college van B&W onder de aandacht gebracht worden.

De PvdA Brunssum blijft zich ervoor inzetten om de markt op de huidige locatie te houden. Ook zullen wij proberen actief bij te dragen aan het uitbreiden van het aanbod op de markt.

Wij stonden er overigens ook om de kids na een intensief schooljaar te trakteren op een mooie strandbal. Zo luiden we de schoolvakantie voor hen op een leuke manier in. Ook dit jaar vielen de ballen goed in de smaak en waren er in het drukke en gezellige Brunssumse centrum heel wat spelende kinderen te zien.

PvdA Brunssum wenst iedereen een hele fijne vakantie toe!