Doe je mee met de BuurtAED? (Gerealiseerd op 30 mei)

17 mei 2018

Update 30 mei 2018: AED Gerealiseerd door veel donaties. Bedankt! 

 

Ons lid Rense is actief als burgerhulpverlener en in die hoedanigheid heeft hij al gehoor gegeven aan meerdere oproepen in Brunssum. Het ophalen van een AED kost steeds extra tijd. Met een AED aan de muur kan er opnieuw tijd worden gespaard. De opgeroepen burgerhulpverleners kunnen dan eerder beginnen met een reanimatie. Daarom is hij een actie gestart om de AED in de buurt te verkrijgen en dat kan door middel van een donatie. Hij heeft hierbij jouw hulp nodig!

Doneren kan HIER

Actie informatie AED

Wist je dat er elke week zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen? De meeste hartstilstanden vinden bovendien plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Ik vind dat heel belangrijk en zet me daarom graag in om deze in onze eigen buurt te realiseren!

Als je het niet ziet zitten om deze te bedienen, geen probleem! De AED wordt namelijk aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem. Als er iemand in onze buurt een hartstilstand krijgt, dan zal deze bediend kunnen worden door een burgerhulpverlener die opgeroepen wordt. Een burgerhulpverlener is getraind om in zo’n situatie hulp te verlenen. Lees hier meer informatie.

Doe je mee met Rense?

 

AED Rense